Sharepoint Mobile integratie

Sharepoint integratie voor mobiel

Om content uit een SharePoint omgeving op de juiste manier te kunnen publiceren op een mobiele website is een SharePoint Solution ontwikkeld waarmee de voor de mobiele site benodigde RSS feeds kunnen worden samengesteld.

Het samenstellen van deze feeds gebeurt met behulp van een configuratie pagina in SharePoint waarbij lijsten en velden binnen deze lijsten worden verbonden met nodes in de RSS feed. Denk hierbij aan de mapping van het RSS 'title' veld met de titel van de pagina, de 'description' met de samenvatting van de pagina etc. Door deze opzet kunnen beheerders van de SharePoint omgeving zonder tussenkomst van 'ontwikkelaars' informatie beschikbaar maken voor mobiele publicatie.

Naast content uit de content types van SharePoint worden door de SharePoint Solution ook automatisch, indien aanwezig, relaties tussen de verschillende soorten content in de SharePoint omgeving gedetecteerd. Deze content-to-content relaties worden vervolgens in het voorgeschreven formaat doorgegeven aan de mobiele website waardoor de verschillende soorten informatie ook op het mobiele apparaat aan elkaar gerelateerd kan worden.

In het onderstaande figuur is de schematische weergave van de SharePoint solution weergegeven:

Sharepoint

Eenvoudig en consistent beheer

De verbindingen van lijsten met de RSS feeds wordt opgeslagen in een property bag binnen SharePoint, waardoor bij het opvragen van de RSS feed de juiste velden gevuld worden in de RSS. De feed wordt zo gemaakt dat relaties d.m.v. 'lookup' velden binnen SharePoint gemaakt kunnen worden om zo gerelateerde content te kunnen achterhalen. Op deze manier kan gerelateerde content worden weergegeven.

SharePoint 2007 / 2010

De SharePoint Solution wordt zowel ondersteund door SharePoint 2007 en SharePoint 2010. Na installatie van de SharePoint Solution wordt deze eenmalig uitgerold waarna een functionele beheerder de RSS feeds kan configureren. Het samenstellen van een feed kan op elke willekeurige site en lijst uitgevoerd worden, mits deze bereikbaar is voor Mobile ConnectIt. Op deze manier is het mogelijk eenvoudig te filteren op bepaalde content types en ook behoort het ophalen van andere gegevens dan content (zoals takenlijsten, documenten bibliotheken, etc.)  tot de standaard mogelijkheden. Doordat de solution gebruik maakt van de standaard SharePoint mogelijkheden en security modellen, is de beveiliging van content in de RSS feeds tevens gewaarborgd.

Toepassingsmogelijkheden

De Mobile ConnectIt-SharePoint Solution maakt het mogelijk om informatie die in SharePoint wordt beheerd te publiceren naar mobiele apparatuur zoals Smartphones en tablets. Doordat er automatisch verbanden worden gelegd tussen informatiesoorten kunnen ook meer complexe informatiestructuren mobiele worden ontsloten. De toepassingen kunnen worden gevonden in internetsites die met SharePoint zijn gebouwd maar geen professionele mobiel kanaal hebben maar ook in intranet of extranetsituaties, waarbij in het kader van Het Nieuwe Werken behoefte is aan mobiele ontsluiting van informatie.

nieuwsbrief ontvangen

Vul uw gegevens in om u te abonneren op onze mailinglist.

wilt u meer weten?

volg ons

contact

Mobile ConnectIt is een Involvit-product

Rotterdamseweg 183c 2629 HD Delft
T +31 (0)15 268 268 7
E info@involvit.nl

© Involvit 2018