Gemeente Helmond

De gemeente Helmond heeft in 2012 met behulp van Involvit haar vernieuwde gemeentelijke website gelanceerd. De website heeft verbeterde zoekmogelijkheden, maakt gebruik van social media, is overzichtelijker en toont herkenbare, sfeervolle beelden van de stad.

De gemeente Helmond is een dynamische overheidsorganisatie met een centrumfunctie in Zuidoost-Brabant. Helmond telt 88.000 inwoners. De komende jaren zal dit aantal uitgroeien tot ruim 100.000 inwoners.

Involvit heeft de website in samenwerking met partner Xuntos ontwikkeld op basis van Smartsite iXperion. Er is bij de implementatie gebruik gemaakt van SmartInstant Overheid, het implementatieframework van Smartsite wat speciaal is ontwikkeld om gemeentelijke functionaliteit te kunnen realiseren.

De nieuwe website is onlosmakelijk verbonden met Social Media. Naast de genoemde integratie met Social Media zijn er ook koppelingen gerealiseerd met het Document Management Systeem Verseon en Dimpact, het systeem wat door verschillende gemeenten, waaronder gemeente Helmond wordt gebruikt voor de digitale dienstverlening in de gemeente.

"De website is het primaire kanaal van de gemeente naar haar doelgroepen. En het resultaat mag er zijn; we plukken nu de vruchten van een goede en efficiënte samenwerking", aldus Mieke Bex, communicatieadviseur en projectleider website bij gemeente Helmond.

nieuwsbrief ontvangen

Vul uw gegevens in om u te abonneren op onze mailinglist.

wilt u meer weten?

volg ons

contact

Mobile ConnectIt is een Involvit-product

Rotterdamseweg 183c 2629 HD Delft
T +31 (0)15 268 268 7
E info@involvit.nl

© Involvit 2018